Palmemordet Claes Hedberg

Denna film är producerad av Thomas Gjutarenäfve och Johan Jäderlund, i februari 2019, för Palmegruppen på TV100.se

Vi är många som varit med under inspelningen; Jimmy Söderström, Claes Hedberg, William Prado, Gunnar Holma, Olav Holten, Fredrik Vargas, Ernie Regalado

Mordet på vår statsminister Olof Palme den 28e februari 1986 var ett år som många inte kommer att glömma bort, en händelse som påverkat många människors liv.

En intervju och reportage av Thomas Gjutarenäfve med författaren Claes Hedberg för att minnas den dagen om mordet på vår statsminister och diskutera vad som kan ha hänt.

Recensioner från förhandsvisningar om produktionen:

“Gjutarenäfven ställer skarpa och ärliga frågor till Claes Hedberg, författaren till boken ”En oväntad vändning”. – Med säkerhet och lugn hanterar Gjutarenäfve tuffa uppgifter om mordet på en statsminister 1986. Patric R Ek”

En en annan recension säger följande: “Tack för ditt mail och provsmak på dokumentären. En fantastisk hypotes där det inte alls förvånar mig att det gått till på det viset. Långsökt men man kan aldrig sluta att förvånas. Och i likhet med Kennedy mordet -68 så har många vittnen och de som haft inner kunskap om Palme mordet offrats och dödats genom olika konstiga typer av dödsfall, självmord olyckor osv. Så visst hypotesen kan visst vara sann och som författaren visat så är inget motbevisat utan tvärtom stämmer med vad han påstår har hänt i olika skeden av kvällen. Och vi har ju alla förundrats över hur utredningen gått till med alla konstiga ineffektiva poliser som är i närheten och runt omkring Palme utredningen. Falska spår Falska anklagelser mot olika gärningsmän konstant hela tiden men själva utredningen gick aldrig framåt. Och man förstår varför. Sanningen ville de i toppen inte ha fram. Sen kommer nästa fråga vem i Sverige har denna makt att skicka fram dödspatruller och döda vittnen osv och komma undan. Komma undan att döda Statsministern. Få tillgång till polismaktens ineffektivitet. Säpo visade oduglighet. Jag emotsäger inte hypotesen som framläggs och det intressanta med den är att jag aldrig har tänkt den tanke. Så varför inte. Jag har trott det var högt uppsatta militärer VD:ar miljardärer Moderater osv som var ansvariga för mordet. Och så var det kanske själva Socialdemokraterna wow vilket hyckleri från S med alla dess lögner genom åren. Tack för min förhands titt det var fruktansvärt intressant då jag har allt material från Palme utredningar på Video och tittar på dem titt som tätt. Steve Svensson”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *