Palmemordet – Sista vittnet Lars Jeppsson

Denna film är en sammanslagning av tre, som tidigare visats på Youtube.

Alla intervjuer med Lars Jeppsson är med, som vi filmat och intervjuat antingen på mordplatsen för Olof Palme eller inne på en restaurang avseende fotokonfrontationen över eventuella personer som kan passa in på signalementet som Lars Jeppsson uppgivit i förhör hos utredarna vid Polisen i Stockholm

1. Intervju på Tunnelgatan och där vi promenerar hela vägen från hörnet av Luntmakargatan till David Bagares Gata där Lars Jeppsson såg något röra sig bakom en av byggskynkena och där denna någon sedan bara försvann. Lars berättar också om hur Polisutredarna försökte sätta dit honom för delaktighet i mordet på Olof Palme. Just denna del har över 80.000 tittare på Youtube!!!

2. Fotokonfrontation med 14 bilder på olika personer, kontrollerat av Dan Hörning och med eftersnack av regissören Schiaffino Musarra (Filmen We Got This)

3. Intervju på 35-årsdagen nere på Tunnelgatan om minnen och tillbakablickar. Vilka pusselbitar kan tas bort ur Palmeutredningen och vilka bör läggas till? Vi får träffa Palmemordsspanaren Patrik Lindberg, Parlmemordsarkivets Mattias Kressmark och självaste Lars Jeppsson.

Medverkande till delar av denna filmproduktion: 1. Johan Jäderlund 2. William Prado 3. Gunnar Holma 4. Thomas Gjutarenäfve

Lars har rötter ute i Rotebro och antagligen bekant till Christer Pettersson? Lars Jeppsson såg gärningsmannen på ett par meters håll på Tunnelgatan.

I denna intervju hävdar han bestämt att det inte är Christer Pettersson som sprang förbi efter skjutningen på Sveavägen/Tunnelgatan den 28 februari 1986.

Christer Pettersson var välbekant för Lars Jeppsson. Sollentuna och Rotebro rörde sig dessa bägge herrar i, fast i olika miljöer! Jeppsson utförde efter skotten på Sveavägen en språngmarsch i gärningsmannens fotspår: från Dekorima, uppför trapporna och ner till David Bagares gata / Regeringsgatan. Jeppsson ska ha sökt skydd vid de byggbodar som denna natt fanns uppställda på Tunnelgatan, mellan Sveavägen och Luntmakaregatan.

Ansiktet såg inte Lars Jeppsson, men mycket annat registrerade han, som han senare delgav Polisen under de vittnesförhör som skulle följa. I denna intervju som färdigställdes i mars 2019, får vi veta lite mer om Lars Jeppsson samt vad som hände i anktytning till Sveavägen den 28 februari 1986.

Reporter Thomas Gjutarenäfve

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *