Dö för NATO – Orwellskt scenario?

Orwellsk är ett adjektiv som beskriver en situation, idé eller socialt villkor, som författaren George Orwell menade var nedbrytande för hälsotillståndet av ett fritt och öppet samhälle. Det kännetecknas av en attityd och en brutal policy med drakonisk kontroll genom propaganda, övervakning, desinformation, förnekelse av sanning (dubbeltänk) och manipulation av det förflutna (Wikipedia)

Är NATO farligt för världen och leker NATO via USA Världspolis?

Idag intervjuar jag Stefan Lindgren, som tidigare har fått pris för upphovsrättsinsatser år 2012 (ALIS-priset) och är en välkänd journalist som analyserar världshändelser.

Stefan har även läst Nationalekonomi på universitetet.

I sin nya bok ”Dö för NATO”, tar han upp många intressanta frågor som inte diskuterats av någon svensk regering.

Vi pratar om varför NATO inte är en fredsorganisation och om Ryssland är en fiende till västvärlden eller enbart en påhittad fiende för USA´s vapenindustri.

Vem är farligast för världsfreden, NATO genom amerikansk utrikespolitik eller Ryssland?

Finns det någon skillnad på NATOs roll huruvida USA styrs av Demokraterna eller Republikanerna?

Varför ställs aldrig USA inför rätta för brott mot mänskligheten, utan bara deras fiender?

Många fler frågor diskuteras och jag får hoppas att intervjun kan ge dig som lyssnare och tittare, många bra intellektuella svar för att vara för eller mot en NATO-anslutning för Sveriges del.

Programledare är Thomas Gjutarenäfve

Stefan Lindgren och Thomas Gjutarenäfve

One thought on “Dö för NATO – Orwellskt scenario?

 1. Om Estoniakatastrofen

  Är möjligen den svagaste juridiska punkten det faktum att Sverige kunde överta ärendet från den rättmätiga innehavaren, den estniska staten/rederiet och tom utestänga estnisk insyn redan i början?
  Hur gick detta till…redan där tappar man lätt förtroendet för mekanismen bakom rättsäkerhet.

  Hade möjlighet att tillsammans med en estnisktalande person se på samtal mellan ett utskott i det estniska parlamentet och en finsktalande person som berörde det faktum att fyra, fem lastbilar körde från fartyget under färden precis före sänkningen och…att svenska fartyg öste grus över dessa lastbilar i.st.f. över vraket.
  Enligt en journalist jag känner väl som har tillgång till utländska media är så många nationer inblandade i smugglingen av sovjetiska material, bl.a. sällsynta jordmetaller, och flygplan i delar – att intresset för sekretess är mycket starkt på ett internationellt plan.
  Som sagt, hur gick det till att Sverige kunde tillåtas ta över ärendet i så, närmast total grad?
  Enligt min bekant föreligger en närmast utpressningsliknande situation där S och M båda tjänar på den kompakta tystnaden; ”…annars snackar vi om Palme” etc.
  Mvh,
  Stig OE Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *