Estonia – Konspirationsteorier

Konspirationsteorier florerar i många samhällshändelser, såsom Estonias förlisning, Palmeutredningen, Månlandningen och ett antal händelser i världshistorien.

Vad är en konspirationsteori och när används dessa? Är Konspirationsteorier något som alla forskare använder innan de kan bevisa sina teser som färdiga faktabaserade rapporter.

Varför misstänkliggörs aldrig nyhetsprogram och statliga utredningar som misstänkta konspirationer, innan de blivit fakta i rapporter.

Alla grävande journalister borde då i sanningens namn kunna kallas konspirationsteoretiker, när de undersöker fel i samhället. När deras s.k. konspirationer sedan visar sig korrekta och sanna kallas de för sanningssökande och rapporterna blir till fakta.

Varför anklagas alltid oppositionella för konspiratörer, när deras idéer inte går ihop med statens experter eller när obildade politikers svulstiga drev drivs mot oliktänkande?

Idag pratar vi också om vilka människor som kan få acceptans av media som viktiga, för att föra samhällsdebatten framåt, fast de inte har några fakta på bordet och sedan vilka människor som aldrig får komma fram för att de besitter sanning och fakta, men där deras slutsatser är anklagade för ”Fake news” för att makten inte vill höra sanningen!

Är min åsikt lika mycket värd som Greta Thunbergs?

Vem har rätt till en människas döda kropp, till en person som avlidit i en fartygsolycka eller ett terrorattentat? Är det staten som äger döda kroppar?

Kan man mörklägga en mörkläggning? Hur menar man då?

Greta Thunberg och Åsa Myrberg är två personer med olika syn på samhällsfrågor. Varför får alltid Greta medias utrymmen, men inte Åsa? En viktig fråga!

Vad är det för skillnad mellan Europakonventionens artikel 6 i relation till FN stadgans artikel 8? Varför används konventionerna inte när det borde vara tillämpligt?

Tills sist ställer Åsa Myrberg den viktigaste frågan nu när riksdagen bestämt att Sverige skall tillhöra NATO… ”Leds Sverige egentligen av ett annat lands politiker, nu när NATO beslutar om mycket som Sverige fram till nu beslutat om själv?” Är Sverige styrt av en krigsdelegation från NATO?

Är våra politiker mogna för att syssla med politik eller är deras positioner enbart till för att ge dem en inkomst?

Dagens intervju är med den ofta intervjuade, Åsa Myrberg, som tragiskt förlorade sin fader vid havets botten i fartyget Estonia, år 1994.

Programledare Thomas Gjutarenäfve

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *